Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

luni, 29 noiembrie 2010

Ciorba de perisoare


Una din ciorbele mele preferate, pe care mereu o gatesc cu drag si care imi aminteste de duminicile din copilarie cand in blocul in care locuiam in acele vremuri  mai toata lumea o gatea.
Ingrediente:
  Pentru perisoare: 400 grame carne macinata (poate fi de porc sau combinata, porc cu vita) ,aprox.2 linguri de orez,1 ou,sare,piper,cimbru (optional).
Pentru ciorba: 2 morcovi ,1 patrunjel,telina,rosii,ardei,cartofi (optional),1 ceapa,zeama de varza sau bors dupa gust,2 linguri de ulei,patrunjel verdeata,leustean,apa aprox. 2 L.
Mod de preparare:
  Se dau pe razatoare (pe partea cu gauri mai mari) cei 2 morcovi,patrunjelul si telina iar ceapa se toaca marunt.
Se ia o oala mai maricica ,se pun cele 2 lg. de ulei la incins in oala si cand s-a incalzit uleiul se pun la prajit morcovii,patrunjel,telina si ceapa .Cand s-au inmuiat putin se adauga apa.Se lasa la fiert.
Intre timp se fac perisoarele.Intr-un bol se pune carnea macinata,se condimenteaza cu sare si piper,se pune orezul,oul , optional cimbrul si se amesteca.Nu conteaza ordinea in care se pun ingredientele pt.perisoare.Se ia din acest amestec si se fac bile de marimea unei nuci.Le puneti in oala cu grija si aveti grija ca atunci cand le bagati in oala la fiert sa dati focul la mic.Dupa ce se fierb putin,puteti da focul inapoi mare.
 Acum ar fi momentul potrivit sa puneti in ciorba si rosiile taiate cubulete (in cazul in care aveti rosii proaspete si nu la conserva ca mine) ,ardeii taiati cuburi si cartofii,la fel,taiati cubulete mici.
Dupa ce se fierb acestea,se adauga zeama de varza sau borsul si verdeturile tocate marunt,sare (daca e mai cazul ) si se mai lasa 5-10 minute pe foc.

Sfat: Pt.surplus de gust se adauga si 2 cuburi de legume de la Knorr.

Pofta buna!

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...