Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 16 decembrie 2010

Ciocolata calda



 Sunt  destul de multe retete de ciocolata,eu am facut-o pe asta acum ca numai ingredientele astea le aveam in casa si chiar vroiam o ciocolata care sa nu fie din comert.
Avem nevoie de  (pentru o portie): 
 2 cuburi de ciocolata neagra menaj (sau ciocolata neagra cu lapte),1 cub de ciocolata alba simpla,3 lgte de cacao ,lapte200 ml sau 250 ml depinde de paharul sau cana pe care o aveti voi,un strop de esenta de vanilie,putina frisca.
 Preparare:
  puneti laptele intr-o craticioara la incalzit si aruncati cuburile de ciocolata neagra si cel de ciocolata alba in laptele incalzit.Asteptati sa se topeasca ciocolata si amestecati mereu cu un tel.Puneti si cacaua si amestcati in continuare pana se incorporeaza,esenta de vanilie si continuati sa amestecati .
Luati craticioara de pe foc,turnati ciocolata intr-un pahar ,decorati cu frisca si presarati deasupra paharului un praf de cacao.
 
 

2 comentarii:

Andayn spunea...

mooaaaa ce pofta mi-ai facut !!! arata super bine si cred ca gustu e pe masura :) sincer nu stiam reteta deci multumesc o sa incerc cu siguranta

Bucate Apetisante spunea...

Da,e buna,numai ca trebuie bauta cat e calda.Dup-aia se simte cacaua ciudat.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...